lauantai 28. tammikuuta 2017

Valmennus ennen kaikkea

Mua jännittää ihan hulluna. Ihan kaikki!

NordPlus leiri alkaa maanantaina. Uskomatonta, että aika on mennyt niin nopeasti. Olemme neljän suomen leiriläisen kesken suunnitelleet norjalaisille ja maarianhaminalaisille opiskelijoille vapaa-ajan ohjelmaa, harjoitelleet leirillä esitettäviä caseja, hioneet englannin sekä ruotsin kielen taitojamme ja askarrelleet norjalaisia varten tervetuliaiskylttiä - meidän kun olisi tarkoitus mennä heitä vastaan lentokentälle. Tuntuu, että tekemistä on ollut paljon ja ajoittain sitä pohtii, onko jotain unohtanut. Ei siis jännitä yhtään, eihän?
Lupaan kirjoittaa vielä tarkemman stoorin tästä leiristämme, mutta tässä hommaa hieman tiivistettynä: kouluumme saapuu neljä opiskelijaa Norjan Strømmen VGS:a oppilaitoksesta ja neljä Ahvenanmaan Ålands gymnasiumista. Leirimme kestää viisi päivää, joiden aikana työstämme kolme potilascasea kilpaillen leikkimielisesti toinen toisiamme vastaan, syömme suomalaista ruokaa, käymme tutustumassa Helsingin nähtävyyksiin, vietämme hauskaa yhdessä ja toivon mukaan opimme toisiltamme: niin kulttuurillisia, kielellisiä kuin hoidollisiakin asioita. 

Tällainen yhteistyö on vielä mallia uniikki, eikä vastaavaa kuulemma ole ainakaan meidän toisen asteen ammatillisessa tutkinnossa aikaisemmin järjestetty. Olemme olleet opiskelijoihin yhteydessä Skypen sekä Facebookin välityksellä, eli ihan ventovierasta porukka ei meille ole. Olemme myös kuvanneet toinen toisillemme esittelyvideot – omaa videota väsäsimme itsenäisyyspäivänä järkyttävässä pakkasessa räkättäen makeasti, kun rallikuskienglannintaitajalta meinasi ajoittain kadota niin sanat kuin itsehillintä. No, siitä sen enempää sitten… Joka tapauksessa odotan leiriä valtavalla innolla ja energialla – leiriä, joka toivon mukaan vastaa odotuksiani.
Taitaja-semifinaalitkin ovat ihan pian täällä. 6.2. suuntaamme kolmen koulumme semifinalistin voimin kohti Mikkeliä, sillä 7.2. kilpailut alkavat heti aamusta. Tiedossa on siis hyvin pikainen tutustuminen paikalliseen elämään sekä yksi kilpailuntäyteinen päivä Etelä-Savon ammattiopiston toimipisteessä. Olen vuorottain vieraillut osaamisalani tunneilla Lehtikuusentiellä ja vuorottain ollut kilpailuvalmennuksessa Vilppulantiellä - kilpailuvalmennus on ollut prioriteettina numero yksi. Hieman on saanut tehdä töitä sen kanssa, että pysyy kärryillä molemmissa, mutta toistaiseksi olen selviytynyt suhteellisen hyvällä menestyksellä sekä toisten opiskelijoiden tiedottamisella ja tuella. Kotiväkikin tsemppaa joka kohdassa, mikä on tietenkin yksi tärkeimmistä tekijöistä selviytyjäfiilikseni nostattamisessa.

Olen huomannut kehittyneeni huimasti viime vuoden kisojen valmennukseen verraten ja itsevarmuutenikin on huomattavasti kohentunut. Vaikka tuppaankin olemaan kaikesta stressiä itselleen ottava superjännittäjä, olen toistaiseksi onnistunut suhtautumaan näihin kilpailuihin yllättävän rauhallisella fiiliksellä. Tavoitteenani semifinaaleissa on parhain mahdollinen suoritus sekä paikka Helsingin finaalissa.

This is what I’m made of!
-Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti