maanantai 2. tammikuuta 2017

Happy New Year!

Oikein mukavaa uutta - eli tätä - vuotta 2017! Ihan tähän alkuun haluan onnitella 100-vuotisjuhlavuottaan juhlivaa Suomea. Aivan huikeaa on saada kutsua itseään suomalaiseksi ja nähdä tämän juhlavuoden tuomat uudet tuulet.
"Yön vallat aamun valkeus jo voittaa / sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa!"
Kävin katsastamassa Suomi 100-v. avajaiset Kansalaistorilla uudenvuodenaattona ja kerrassaan upea spektaakkelihan tuo oli. En kadu hetkeäkään, että päätin lähteä katsomaan tuota tapahtumaa, jossa nähtiin upeita esityksiä aina sirkuksesta ja koomikoista tanssiin sekä totta kai upeisiin artisteihin. Olin aivan fiiliksissä illan huipennuksesta, jonka kruunasi niin lähtölaskennan aikana soitettu Sandstorm kuin tämä soittamaan jäänyt artistikin. Arvasitte oikein, Darudehan siellä piti tunnelmaa huipussaan viimeisen tunnin. Eipä liioin haitannut, että näin pari kertaa Weekendeillä vierailleena olen nuo herran muutamat biisit jo kuullutkin ja että We Love Bassdrum -kappaleen yleisöhuudatus oli tuttua kauraa. Keskiyön ilotulitus oli kerrassaan magea ja näkyi kauas. Rakastuin kotikaupunkiini uudelleen, kun näin sen taas kerran niin upeasti valaistuna! Oh my Helsinki...
"City lights, take me away!"◢◤
Uusi vuosi tuo kehiin uusia haasteita. Sain nimittäin joulukuun lopulla kirjeen postilaatikkooni, jossa kerrottiin, että minut on valittu Sairaanhoidon ja huolenpidon sekä vanhustyön osaamisalaan. Tämän vuoksi opiskeluni jatkuukin Lehtikuusentien toimipisteessä (eli kouluun ei enää poljetakaan pyörällä alle 11 minuuttiin) ja pääsen vihdoinkin syventämään osaamistani saralla, joka minua erityisesti kiinnostaa: kliinisessä hoitotyössä. Odotan innolla sairaalaharjoittelua ja sitä, miten se tulee menemään.
Osaamisalan lisäksi tiedossa on lisää opinnollisia haasteita: Taitaja2017 semifinaalikarsinnat pidetään helmikuussa Mikkelissä ja lopullinen finaali Helsingissä toukokuussa. Toivon mukaan olen kisaamassa molemmissa, sillä olisihan se upeata päästä edustamaan kotikisoissa ja pitää yllä koulumme edustusta. Aion kuitenkin ottaa asian kerrallaan, ensin semit ja sitten finaali.
Nord Plus –projekti etenee, sillä ensimmäinen kansainvälinen Taitaja-leirimme pidetään jo tammikuun lopulla. Neljä opiskelijaa Norjan Strømmen VGS:a oppilaitoksesta, neljä Ahvenanmaan Ålands gymnasiumista ja neljä meiltä Stadin ammattiopistosta tapaavat täällä Helsingissä ja valmentautuvat yhdessä viiden päivän ajan kisaten leikkimielisesti toinen toisiaan vastaan. Lisää infoa leiristä on luvassa myöhemmin. Kääks! Mua ihan jännittää jo!

Tiedossa on siis toivon mukaan hyvin mielenkiintoinen, haasteita sekä uusia tuulia tuova vuosi. Kiitän teitä kaikkia, jotka olitte mukanani tekemässä 2016 vuodesta upean ja odotan innolla, mitä kaikkea hauskaa ja mahtavaa koemme yhdessä tulevana vuonna.

Tillsammans!

-Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti