tiistai 29. marraskuuta 2016

Studia-messut 2016

Tänään tassutin kirpeän aamupakkasen saattelemana Helsingin Messukeskukselle. Pääsin nimittäin vierailemaan opiskelija- ja uratapahtuma Studia 2016 -messuilla. Tehtävänäni oli olla Stadin ammattiopiston sekä Taitaja2017 yhteisellä ständillä kertomassa lähihoitajaopinnoista sekä ammattitaitokilpailusta kilpailijan näkökulmasta. Hur cool!
Porukkaa ei vielä aamuvarhaisella ollut paljoa liikenteessä, mutta kymmenen jälkeen ihmismassaa suorastaan vyöryi vastaan käytävillä. Osastollamme vieraili valtavasti lukiolaisia – johtuiko tämä sitten siitä, että kyseisillä messuilla oli paljon näytteilleasettajia yliopistoista sekä korkeakouluista, joihin suuren osan lukiolaisista voisi veikata tähtäävän. Pääsin kuitenkin kertomaan muutamille innokkaille lähihoitajaopinnoista sekä Taitajista. Taitaja2017 tapahtumaa pyrittiin markkinoimaan niin paljon kuin suinkin.

Yhdentoista aikaan oli ennakkotiedoissa annetun show’n aika ja paikkana Uusi ura -lava. Tiedossa oli meidän opiskelijoiden haastatteluja sekä Stadin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijoiden muotinäytös. Aika lailla extemporeena esitetyissä kysymyksissä tiedusteltiin, millaista on kilpailla Taitajissa ja missä vaiheessa opintoja ollaan menossa. Tekemisen meininkiäkin saatiin näkyviin, kun ensiapunäytöksessä pääsin esittämään, miten runsaasti verta vuotavaan tehdään paineside ja tuetaan koholle kolmioliinalla.

Huisin huikeasti menneen lavashow’n jälkeen ehdin olla ständillä vain vähän aikaa, sillä ahkerana ja tunnollisena opiskelijana olin menossa vielä iltapäivän lukiotunneille koululle. Onneksi ennätin olla edes aamupäivällä mukana. Nämä messut olivat kerrassaan mahtava kokemus ja olivat hyvää haastetta paineensietokyvylle sekä esiintymistaidoille.

Huomenna puhaltaa ihan uudet tuulet, sillä suunnistan Göteborgiin ammattitaidon EM EuroSkills -kisoja katsomaan sekä tietysti kotijoukkoja kannattamaan. Tämä matka on hienosta MM-karsintatuloksesta ansaittu palkinto sekä osa kansainvälistä kilpailuvalmennustani. Tiedossa on kolme päivää tiukkaa kisaamista, yhdeksän casea sekä raudanlujia ammattilaisia. Jännittää jo ihan huisisti, en nimittäin ole ikinä moisissa kisoissa ollut saatikka sitten Göteborgissa. Tavarat alkavat aika lailla olla kassa ja pieni matkakuume kutkuttaa vatsanpohjassa. Siitäkin on pitkä aika, kun olen viimeksi lentänyt…

Kirjoittelenkin teille seuraavan kerran Göteborgin kuulumisista. Osan tekstistä saatan ahkerana väkertää ruotsiksi, sillä lupasin lukioruotsin opettajalleni tehdä pientä matkapäiväkirjaa också på svenska… Nojå, jag klarar det nog.

Vi ses!


-Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti