torstai 17. marraskuuta 2016

Taitaja9 – nuoret huippuosaajat

Tällä viikolla olen keksinyt valtavasti ohjelmaa itselleni. Olin nimittäin tutoroimassa Taitaja9 Helsingin aluekarsinnoissa Kullervonkadun toimipisteessä 15.–16.11. Tämän seurauksesta painoviestinnän toimipiste oli yllättäen täynnä Stadin ammattiopiston huppareihin varustautuneita tutoreita, opettajia sekä yläasteen oppilaita. Viimeisenä mainitut kilpailivat toisiaan vastaan erilaisiin ammattialoihin liittyvillä rasteilla.

Tätä on Taitaja9: yläasteikäisille nuorille suunnattu oma ammattitaitokilpailu, jossa samalla tutustutaan erilaisiin ammattialoihin. Kisatehtävät on suunniteltu siten, että niistä selviytyy, vaikkei ammatillista erikoisosaamista olekaan. Joukkue koostuu kolmesta nuoresta – sekä tytöistä että pojista. Yhteistyö ja käsillä tekeminen näyttelevät kilpailuissa merkittävää roolia.

Tänä vuonna Helsingin aluekarsinnoissa kilvoiteltiin mm. Suomalaisten kaupunkien tunnistamisessa, rahan laskennassa, napin ompelussa ja laatikon kokoamisessa. Tunnelma oli kaiken kaikkiaan huikea ja kilpailuhenkinen. Kilpailun välissä nuoret pääsivät tutustumaan ammattialoihin minimessuilla, joista myös löytyi toiminnallisia tehtäväpisteitä. Oppilaitoksen omat DJ:t pitivät huolta kilpailujen tunnelmasta.

Tutorina sain tehtäväkseni kellottaa pahvilaatikon kokoamis-, rahan laskenta- sekä parkkikiekon ja käyntikorttikotelon kokoamisrastia. Ideana oli suoriutua kyseisistä rasteista mahdollisimman nopeasti, mutta toki huolellisuuttakin tarvittiin. Tehtävästä ei päässyt eteenpäin, ennen kun suoritus oli oikein. Kellotuksen lisäksi sain siis huolehtia suorituksen valvonnasta. Olin positiivisesti yllättynyt yläkoululaisten taidoista – itse kun kokosin ensi yrittämällä pahvilaatikon väärin. Sain hyvän muistutuksen siitä, että on tärkeää noudattaa kisaohjeen antamia ohjeita.

Takana ovat ihan huiput kaksi päivää huippuosaajien seurassa. Kovasti nostan hattua kaikille kilpailemaan lähteville oppilaille. Kaikki olivat valtavan taitavia ja suorastaan huokuivat tekemisen meininkiä. Toivottavasti kaikille kilpailijoille jäi karsinnoista hyvä fiilis, oli sijoitus sitten mikä hyvänsä. Ainakin meillä kisajärjestäjillä oli aivan mahtava porukka ja naurua riitti!


-Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti